Μπλούμπερις

Μικρή ιστορία

Ήρθαν από τη μακρινή Σιβηρία, αλλά πλέον καλλιεργούνται και στη χώρα μας. Γνωστά ως μύρτιλλα, απαντώνται αυτοφυή σε πολλές ορεινές περιοχές της Στερεάς και Bόρειας Ελλάδας.
 

Μεγάλα μυστικά

Πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμίνης C και σιδήρου, βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό μας με αποτέλεσμα το δέρμα μας να παραμένει σφριγηλό και νεανικό, τα κύτταρά μας να αναδομούνται, καθυστερώντας τη διαδικασία της γήρανσης.
Είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, γι’ αυτό έχουν έντονη αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση, εμποδίζοντας την προσκόλληση βακτηρίων στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης, προλαβαίνοντας λοιμώξεις του ουροποιητικού.
Φτιάξτε σκραμπ σώματος με δύο φλιτζάνια καστανή ζάχαρη, δύο κουταλάκια πολτοποιημένα μπλούμπερι και τρία κουταλάκια χυμό λεμονιού.

Γνωρίζετε ότι

Οι ανθοκυανίνες, φυτικές ουσίες που περιέχονται στα μπλούμπερι, μάχονται τις ελεύθερες ρίζες και εμποδίζουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.
Χάρη στα φλαβονοειδή που περιέχουν, έχουν την ικανότητα να αντιστρέφουν τη σχέση απώλειας μνήμης - ηλικίας και να διευκολύνουν τη ροή πληροφοριών στον εγκέφαλο.

Εγγραφείτε στο newsletter