Αράπικο Φυστίκι

Μικρή ιστορία

Το αράπικο φιστίκι προέρχεται από το φυτό αραχίδα που καλλιεργείτο κατά κύριο λόγο στη Βραζιλία. Στην Αφρική το παρήγαγαν επιμελώς για να θρέφουν με αυτό τους Αφρικανούς που ταξίδευαν στη Ν. Αμερική μέσω της Πορτογαλίας που τελικά είναι και η υπεύθυνη για τη διάδοσή του. Γενικότερα, καλλιεργείται στα θερμά κλίματα, βγαίνει στην αγορά τέλη Σεπτεμβρίου. Τα τελευταία χρόνια, η παραγωγή του αράπικου φιστικιού διαδίδεται και στην Ελλάδα.

Μεγάλα μυστικά

  • Είναι ιδιαιτέρως ευεργετικά χάρη στο φυλλικό οξύ, απαραίτητο και για τις εγκύους - που μπορούν να συμβουλευτούν και τον γιατρό τους επ’ αυτού.
  • Οι φυτικές στερόλες που περιέχουν σε μεγάλο ποσοστό βοηθούν στην εξισορρόπηση της χοληστερόλης και τη μείωση της χοληστερίνης.

Γνωρίζετε ότι

  • Αφότου συλλέγονται, αποφλοιώνονται και σπάζονται. Αρα, τα βρίσκουμε και με το χαρακτηριστικό τους «σαγρέ» κέλυφος και με αλάτι ή χωρίς αλλά και άνευ κελύφους, μόνο με τη φλούδα, ψημένα και με αλάτι ή χωρίς. 
  • Αν αφαιρεθεί και η φλούδα, τηγανίζονται και αλατίζονται και φθάνουν σε εμάς με τη διεθνή πλέον ονομασία, peanuts. Η ψίχα τους δημιουργεί το φιστικέλαιο και το γνωστό φιστικοβούτυρο.  
  • Οι σπόροι, με την κατάλληλη επεξεργασία δίνουν ένα υποκατάστατο του κακάου που χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική.

Εγγραφείτε στο newsletter